Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Alkmaar, Tweede Paasdag 2014

Volop genietend van het voorjaar vertrok een aanzienlijk aantal Stompwijkers naar Alkmaar want hier wordt - zoals de laatste jaren gebruikelijk is - het kortebaanseizoen voor dravers ingeleid met een aantrekkelijk programma.

De hoofdact van deze dag was voor ons Stompwijkers toch wel de gelegenheidskoers waar de verenigingen een afgevaardigde mag laten koersen. Cees van Veen vertegenwoordigt inmiddels al vier jaar met veel enthousiasme en zeker niet onverdienstelijk onze vereniging. Vorig jaar werd hij nog nipt geklopt door Ch. J de Leeuw met Yankee Attack. (Een kleine kanttekening wil ik toch wel geven want de heer de Leeuw is een oude rot in het vak en is in mijn ogen niet echt een gelegenheidsrijder zoals beoogd word in dit soort koersen.)

Dit jaar was tot op het laatste ogenblik niet duidelijk welke draver met Cees de eer van Nooit Gedacht zou verdedigen.

Hymia BV stelde Zioletta D, een bruine merrie van de genormeerde dravers hengst Freiherr-As, beschikbaar. Zioletta D is voor Cees geen onbekende. Twee jaar geleden was zij het ook die de kar trok. Letterlijk genomen dan want in een koers zijn pikeur en paard een team!

In de vijfde koers was het moment daar waar de Stompwijkse fans naar uitkeken. Na een goede start bleef het veld dicht bij elkaar. Cees had wel de pech dat hij in het tweede gelid moest starten en kon zodoende niet veel anders dan er bij blijven en wachten op een opening om naar voren te komen. Ook na vele honderden meters viel er niet één piepklein gaatje. Voor de laatste bocht zat er dan ook niets anders op om vijf dik buitenom te gaan.
Een magnifiek gezicht toen het draversgeweld de bocht doorkwam en langs het publiek richting eindstreep stormden.

De geroutineerde De Leeuw wist opnieuw met Yankee Attack de overwinning op te eisen.Cees en Zioletta D brachten het tot een vijfde plek. Jammer dat de winst er dit keer weer niet in zat. Maar Cees heeft zich wel in de picture gereden, want na de koers kreeg hij van Bert van Dooyeweerd de uitnodiging om op 17 augustus een horeca gelegenheidskoers te rijden in Groningen.

Al met al was het een prachtige dag in Alkmaar en het kortebaanseizoen kan beginnen!

Namens Nooit Gedacht

Conny Oliehoek