Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Finale Stompwijk 2018 2
Bij deelname is Doc Holiday de absolute favoriet van de kortebaan in Stompwijk op maandag 22 juli. De ruin, die vorig jaar de beste was op de grasbaan, heeft dit seizoen in twee starts even zo vaak gewonnen. De concurrentie moet dus flink aan de bak om de troef van de Stal Meiden van Assum van de zege af te houden. De aanvang is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.


Doc Holiday was vorig jaar niet alleen de smaakmaker in Stompwijk, maar van het hele kortebaanseizoen. Hij won vier kortebanen, waaronder het Nederlands Kampioenschap in Middenbeemster. Ook werd de ruin ‘paard van het jaar’, zijn pikeur Bo Sprengers won het leerlingklassement.

In 2019 is de combinatie opnieuw op dreef. Ze wonnen in Assendelft en Venhuizen. De manier waarop zij de winst binnen haalden, verraadt dat er dit seizoen nog meer in het vat zit. Titelprolongatie in Stompwijk zal ongetwijfeld hoog op het verlanglijstje staan van de Stal Meiden van Assum.

Stompwijkse paarden
Mogelijk krijgt Doc Holiday concurrentie van Stompwijkse tegenstanders. Discovery’s Wish uit de stal van de Stompwijkse eigenaartrainer Cees Olsthoorn heeft dit seizoen al laten zien dat hij het de toppers flink moeilijk kan maken. In Sassenheim eindigde hij samen met de Leidschendamse pikeur Wim van der Mespel als vijfde.

Bryan Vader, als trainer actief net over de grens in Leidschendam, heeft zelfs meerdere kortebaners op stal. Faustus maakte vorig jaar indruk door de kortebaan op het gras van Schiermonnikoog te winnen. Stalgenoot Haya Alki is pas net aan haar kortebaancarrière begonnen. In haar eerste twee starts liet de merrie al veel snelheid zien. Wanneer ze wat beter snapt wat er van haar verwacht wordt, kan ze wel eens verrassen op haar thuisbaan.

Deelnemersveld
Wie er aan de start komen in Stompwijk is bekend op donderdag 18 juli. De NDR verricht die dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site volgt later ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Onder andere uitslagen, uitleg over de sport, het laatste nieuws en video's van voorgaande kortebanen maken deze website compleet als informatiebron over de sport.

De kortebaan in Stompwijk, die deel uitmaakt van het Immaterieel Cultureel Erfgoed, is het hoogtepunt van de traditionele Stompwijkse Paardendagen. De start van dit feest is op vrijdag 19 juli. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.stompwijksepaardendagen.nl.

Hilgersom Tekstproducties