Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
FotoHuldigingStompwijk2016

Tamburini en Jan Thijs de Jong hebben maandag de kortebaan in Stompwijk gewonnen. De combinatie was in de finale te sterk voor thuisfavoriet Burney Boshoeve met Lindsey Pegram. Casanova en John Dekker pakten het brons voor Attila met eveneens Lindsey Pegram.

Lang mocht Stompwijk hopen op een stunt van één van zijn 'eigen' paarden. Burney Boshoeve en Dario Prof, allebei met Stompwijkse eigenaren, behaalden de kwartfinale en troffen daarin elkaar. Burney Boshoeve won en klopte vervolgens ook favoriet Casanova. In de finale was de ruin uit de stal van Bryan Vader uit Leidschendam echter niet opgewassen tegen Tamburini. De pupil uit de stal van Rob de Vlieger had knap de eindstrijd bereikt door achtereenvolgens Selim, Fortalez Petnic,Valparaiso Jiel en Attila te verslaan.

De finale was één rit spannend. Burney Boshoeve kende net als in zijn vorige ritten een bliksemstart en nam de leiding. Tamburini moest flink vechten om de achterstand ongedaan te maken, maar slaagde daar net op tijd in. In de tweede finalerit maakte de thuisfavoriet een galoppade waardoor Tamburini een vervroegde ereronde langs de volgepakte tribune mocht rijden.

Vertraging

De enige kortebaan op gras was pas rond half 8 afgelopen, zo'n anderhalf uur later dan normaal. De koers begon vanwege de drukte bij de totalisator een half uur later en kende wat oponthoud vanwege een storing van de finishinstallatie. Tijdens de ontknoping gaf deze er zelfs helemaal de brui aan, waardoor de beslissing voor de winst met het blote oog door middel van een extra keurmeester moest worden genomen. Het kon weinig mensen deren. Het weer was prachtig, de koers was mooi en met een omzet van bijna 40.000 euro bij de totalisator kon ook de organisatie van 'Nooit gedacht' tevreden zijn.