Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Finale Stompwijk 2017 2
De kans is groot dat er op maandag 23 juli meerdere thuisfavorieten aan de start verschijnen van de kortebaandraverij in Stompwijk. Zowel Bryan Vader, Ed Voorham als Cees Olsthoorn heeft één of meerdere troeven voor de koers over de grasbaan achter de kerk op de Dr. van Noortstraat. De aanvang is 13.00 uur. De organisatie streeft ernaar om exact om 13.30 uur te starten.

Nu Dario Prof is verkocht en Burney Boshoeve gestopt, is het tijd voor een nieuwe generatie ‘Stompwijkse’ kortebaners. Vooralsnog lijken meerdere paarden geschikt voor het sprintwerk. Discovery’s Wish uit de stal van de Stompwijkse eigenaartrainer heeft zich vooralsnog als beste laten zien. In zijn eerste twee starts behaalde hij beide keren de tweede omloop. In Zwanenburg won hij zelfs een rit van tweevoudig winnaar Columbine Lep. Met de Leidschendamse pikeur Wim van der Mespel moet hij in staat zijn om hoge ogen te gooien, zeker wanneer hij na drie starts en een minimale winsom gebruik mag maken van een ontheffing van vijf meter in het startvak.

Ook Dundee Boko staat op stal in Stompwijk. Ed Voorham bereidt hem voor op de thuiswedstrijd. Vorig jaar deed hij nog niet van zich spreken op de kortebaan, maar een aantal snelle ritten in Sassenheim verraden dat een verrassing mogelijk is.

Over de grens

Bryan Vader, als trainer actief net over de grens in Leidschendam, heeft zelfs meerdere kortebaners op stal. Voor de Stompwijkse eigenaren van Hymia BV bracht hij dit jaar zowel Faustus als OJ Barb in de baan. Vooral de eerste lijkt aanleg te hebben. Ook probeerde hij Foppe H Twietel voor het sprintwerk.

De Stompwijkse eigenaren en trainers kunnen flinke concurrentie verwachten. De paardvriendelijke ondergrond en de heerlijke sfeer zorgen ervoor dat de trainers, pikeurs en eigenaren Stompwijk altijd goed weten te vinden. Dit resulteerde de afgelopen jaren in sterke deelnemersvelden. Barbert verdedigt zijn titel. De Amerikaanse ruin won vorig jaar de finale van de (inmiddels tweevoudig) Nederlands kampioen Dutch Buitenzorg. De kans is aanwezig dat deze cracks ook in de editie van 2018 van de partij zijn.

Deelnemersveld

Wie er aan de start komen in Stompwijk is bekend op donderdag 19 juli. De NDR verricht die dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site volgt later ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Onder andere uitslagen, uitleg over de sport, het laatste nieuws en video's van voorgaande kortebanen maken deze website compleet als informatiebron over de sport.

De kortebaan in Stompwijk, die deel uitmaakt van het Immaterieel Cultureel Erfgoed, is het hoogtepunt van de traditionele Stompwijkse Paardendagen. De start van dit feest is op vrijdag 20 juli.