Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Harddraverijvereniging 'Nooit Gedacht' uit Stompwijk is verkozen tot 'Kortebaanvereniging van het jaar 2015'. De organisatie kreeg meer stemmen dan de andere genomineerden Medemblik, Warmond, Wognum en Zwanenburg. Voorzitter Theo van den Bosch kreeg de wisseltrofee woensdag uitgereikt door de redactie van Kortebaandraverijen.nl tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.
stompwijkverenigingvanhetjaar2015

Het is voor het eerst dat Stompwijk de prestigieuze prijs pakt. In 2009 en 2012 werd Nooit Gedacht ook genomineerd, maar greep net naast de titel.

Ideale middag

De redactie van Kortebaandraverijen.nl kijkt als jury van de verkiezing naar onder andere de faciliteiten voor de pikeurs en het publiek, professionaliteit, groei en sfeer. Daarnaast wordt gezocht naar de ideale middag waarbij ook externe factoren als kwaliteit en spanning van de koers en het weer meespelen.

Stompwijk had in 2015 niet alles mee. Gedurende de middag was het regenachtig. Desondanks bleef het publiek in groten getale langs de baan. Dat zij voorafgaand aan de finale de twee finalisten trakteerden op een spontaan en oorverdovend gejuich, zorgde bij mening liefhebber voor kippenvel. Het was, naast de professionele organisatie, een reden om Stompwijk te nomineren. Bovendien gaf het moment voor vele 'Vrienden van de Kortebaan' (iedereen die zich hiervoor heeft opgegeven op Kortebaandraverijen.nl) de doorslag om uiteindelijk op Stompwijk te stemmen.

Stimulans

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen als waardering en stimulans voor het vele goede werk dat de verenigingen en stichtingen verrichten om hun jaarlijkse evenement te organiseren. Vanaf de eerste editie heeft de prijs veel waarde bij de organisaties. Naast de fraaie wisseltrofee staat met name eer en waardering op het spel.
Voorgaande jaren ging de winst naar Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010), Bemmel (2011), Roden (2012), IJmuiden (2013) en Medemblik (2014).