Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
De baan 2015
De liefhebbers, op de ongetwijfeld weer volgepakte tribune, hopen tijdens de kortebaan van Stompwijk op maandag 20 juli (aanvang 13.30 uur) op succes van de regionale favorieten. Zo is de Stompwijkse Howings Kumpel, de winnaar van 2013, er ongetwijfeld weer bij en ook Leidschendammer Wim van der Mespel kan op veel steun rekenen op de grasbaan achter de kerk op de Dokter van Noortstraat. Howings Kumpel won de kortebaan in 2013, tot grote blijdschap van zijn Stompwijkse eigenaren en de rest van het dorp. Het is vooralsnog de enige overwinning van de troef uit de stal van Wim van Buytene. Wel behaalde hij nog een aantal ereplaatsen. Zo werd hij in 2013 en 2014 tweede in Voorschoten en eindigde hij ook vorig seizoen in Lisse als tweede. Dit seizoen werd de ruin sterk derde in Venhuizen.

Ontheffing

Van der Mespel wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in Stompwijk. Hij behaalde al diverse ereplaatsen, maar die zo gewenste zege, op de baan waar hij ooit begon achter zijn pony, ontbreekt nog. In 2011 werd de hoefsmid kampioen bij de pikeurs. Van der Mespel is gespecialiseerd in het rijden van paarden met vijf meter ontheffing. De afgelopen jaren won hij diverse koersen met paarden die vanwege hun leeftijd of winsom een voorsprong kregen op de rest. Mogelijk dient er in Stompwijk weer zo'n paard aan.

Ook Lindsey Pegram is geliefd in Stompwijk. In 1999 won zij bij haar debuut direct met de grote outsider (253 tegen 1 bij de totalisator!) Ido Baldwin. Sindsdien kan zij niet meer stuk op de grasbaan. Haar laatste overwinning is echter alweer even geleden. In 2006 zegevierde zij met Ubina Limburgia. Met paarden als Yoran Sammer, Duke Beuckenswyk of Lifeislife BR hoopt zij dit huzarenstukje te herhalen.

Loting en meer informatie

De Stompwijkse Paardendagen met kermis beginnen op vrijdag 17 juli. De kortebaan is het hoogtepunt. Op donderdag 16 juli is het deelnemersveld bekend. Deze is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Stompwijk met deskundig onderbouwde tips. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.stompwijksepaardendagen.nl.