Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Het bestuur van Nooit Gedacht wilde graag de kinderen en daarmee ook de ouders bij de kortebaan betrekken. Dit was het begin van een jarenlange traditie. In 1956 mochten kinderen voor de eerste keer de naam van het winnende paard op de kortebaan raden. De kinderen die toen Surprise G met Nol Heskes op hun briefje hadden ingevuld waren de eerste winnaars.Het is twee keer voorgekomen dat niemand de winnaar had voorspeld, dit was Thidelo Dear in 1983 en in 1997 Jimmy Scimitar. Het beschikbare prijzengeld wordt in zo een geval naar het volgend jaar overgeheveld.

Nu kunnen kinderen t/m 12 jaar nog steeds hun favoriete paard op een briefje schrijven en in de daarvoor bestemde melkbus gooien. Deze traditie is misschien de laatste jaren niet genoeg vermeld maar nog steeds aanwezig en daarom is de oude melkbus in een nieuw jasje gestoken.

En dat is niet zomaar een niemendalletje geworden maar zonder te overdrijven gaat onze trouwe, saaie, melkbus nu gekleed in een schitterende creatie waar Giorgio Armani nog een puntje aan kan zuigen.De ontwerpster die daar verantwoordelijk voor is: Laura Bos uit Stompwijk. Laura werkt in het dagelijks leven part time als activiteitenbegeleidster in Swetterhage. Naast deze creatieve baan schildert ze in haar tot atelier omgetoverde garage van alles op aanvraag. En dat doet ze geweldig! We zijn dan ook zeer vereerd dat zij de bus een in het oog springende look heeft gegeven. 

IMG 20170627 WA00002
De bus word neergezet op een prominente plek bij de ingang en we verwachten dan ook dat geen enkel kind vergeet om hier de winnaar van de kortebaan dit jaar in te gooien.!

Een prettige bijkomstigheid van het frivole uiterlijk van de melkbus is dat er geen twijfel over bestaat of het wel of niet een afval bus is, en dat niet weer zoals een keer in het grijze verleden van de bus tot grote schrik de winnaars vroegtijdig bij het afval terecht komt.