Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt voor de titel 'Kortebaanvereniging van het jaar'. Medemblik, Stompwijk, Warmond, Wognum en Zwanenburg maken nog kans op deze prestigieuze prijs die op woensdag 25 november wordt uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft. Liefhebbers die zich als 'Vriend' hebben aangemeld op Kortebaandraverijen.nl kunnen vanaf nu tot en met maandag 2 november hun stem uitbrengen op hun favoriet door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medemblik

Harddraverijvereniging Prins Hendrik is als titelverdediger opnieuw genomineerd. De bezoekers beleefden een topmiddag met ideale omstandigheden. De aankleding en versiering van de baan is subliem en bovendien neemt de publieke belangstelling elk jaar toe. Sportief gezien onderscheidde Medemblik zich opnieuw met een spectaculaire koers die in de laatste finalerit pas op de streep werd beslist.

Stompwijk

Stompwijk is voor de derde keer genomineerd. In 2009 en 2012 greep de Harddraverijvereniging Nooit Gedacht net naast de eerste prijs. In 2015 had de organisatie te maken met minder goed weer. Desondanks was het bijzonder druk en sfeervol langs de baan. Het spontane applaus en gejuich op het moment dat de twee finalisten naar de start reden, was een absoluut hoogtepunt van het seizoen. Nogmaals een bewijs dat het dorp de kortebaan op handen draagt.

Warmond

De organisatie in Warmond, voor het eerst genomineerd, kreeg voorafgaand aan hun koers veel kritiek over zich heen. Dat de koers doorging, ondanks de verwachte hoge temperaturen, zorgde voor protest. De Stichting Harddraverij Warmond sprong echter goed in op de omstandigheden en zorgde voor vele extra faciliteiten voor de paarden waaronder een grote 'afkoeltent' op het stalterrein. Uiteindelijk bleef het extreem warme weer uit en bleek de organisatie een goede beslissing te hebben genomen. Als beloning kreeg Warmond een koers om van te smullen!

Wognum

Stichting Kortebaandraverij Wognum organiseerde in 2015 het Nederlands Kampioenschap. De manier waarop de organisatie dit oppakte zorgde voor veel lof bij de jury. De promotievideo was zeer professioneel en de huldiging goed verzorgd. Wognum heeft sowieso de laatste jaren de grootste groei doorgemaakt van alle kortebanen, zowel qua publieke belangstelling, toto-omzet, sfeer als beleving. Het leverde Wognum, voor het eerst, een nominatie op.

Zwanenburg

De Stichting Harddraverij Zwanenburg – Halfweg, eerder genomineerd in 2013, eerde op fraaie wijze voor en tijdens de koers de overleden initiator van het evenement, Jan Offenberg. Sowieso heeft de organisatie zijn zaakjes prima voor elkaar. In tegenstelling tot de meeste kortebanen vindt de koers niet plaats in een straat, maar op een wielerbaan. Toch weet het publiek de Kinheim steeds beter te vinden. Bovendien maakt de organisatie uitstekend gebruik van de extra faciliteiten die de wielerbaan biedt en is er extra vermaak voor zowel volwassenen als kinderen.

Stimulans

Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen als stimulans voor het vele goede werk dat de verenigingen en stichtingen verrichten om hun jaarlijkse evenement te organiseren. Vanaf de eerste editie heeft de prijs veel waarde bij de organisaties. Naast de fraaie wisseltrofee staat met name eer en waardering op het spel.

De redactie van Kortebaandraverijen.nl, André, Benjamin en Mathieu Hilgersom, is vanaf de eerste editie de jury. Zij bezoeken alle kortebanen en beoordelen deze op onder andere professionaliteit, PR en faciliteiten voor publiek én deelnemers. Ook de kwaliteit van de koers en de sfeer spelen een belangrijke rol. De afgelopen jaren ging de winst naar Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010), Bemmel (2011), Roden (2012), IJmuiden (2013) en Medemblik (2014).