Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
PERSBERICHT:
De afgelopen jaren heeft Stompwijk niets te klagen wat betreft de prestaties van de lokale helden tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij. Ook op maandag 18 juli zijn er kansen voor deelnemers uit het dorp en het naastgelegen Leidschendam. Voor hen zal de volgepakte tribune op het grasveld achter de kerk op de Dr. van Noortstraat ongetwijfeld net iets harder juichen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.


Vorig jaar was het eindelijk raak voor Wim van der Mespel. De pikeur uit Leidschendam had jarenlang gewacht op de eerste zege op 'zijn' gras, maar steeds greep hij er net naast. Tijdens de editie van 2015 zegevierde hij tot zijn grote blijdschap met de oppermachtige Donate Groenhof. De plek op de sulky achter deze serriewinnares heeft Van der Mespel inmiddels weer terug moeten geven aan Ruud Pools, die vorig jaar in de ziekenboeg zat.

FinaleStompwijk2015
Final Stompwijk 2015, Wim van der Mespel met Donate Groenhof

Waarschijnlijk gaat Van der Mespel dit jaar de strijd aan met Burney Boshoeve. Een aantal Stompwijkse eigenaren heeft deze kortebaner aangeschaft en gestald bij Bryan Vader in Leidschendam. Tijdens zijn eerste starts dit seizoen liet hij mooie dingen zien. Een ereplaats in Stompwijk zou een prachtig resultaat zijn.

BurneyBoshoeve Utrecht2016
Utrecht 2016, Wim van der Mespel met Burney Boshoeve

Nieuw uit Belgiƫ

Ook Wim van Buytene gaat mogelijk de strijd aan met een Stompwijkse deelnemer. De Brabantse trainer en pikeur zette in 2013 het dorp in vuur en vlam door te winnen met lokale favoriet Howings Kumpel. De Duitse ruin kwam afgelopen winter plotseling te overlijden. Een deel van zijn eigenaren heeft onlangs met Dario Prof vanuit Belgiƫ een nieuwe kortebaner aangeschaft. De negenjarige ruin wacht nog op zijn debuut, maar het zal ongetwijfeld de bedoeling zijn om in Stompwijk te pieken.

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in Stompwijk op donderdag 14 juli. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site volgt later ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Onder andere uitslagen, uitleg over de sport, het laatste nieuws en video's van voorgaande kortebanen maken deze website compleet als informatiebron over de sport.

Stompwijkse Paardendagen

De kortebaan in Stompwijk, die deel uitmaakt van het Immaterieel Cultureel Erfgoed, is het hoogtepunt van de traditionele Stompwijkse Paardendagen. De start van dit feest is op vrijdag 15 juli. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.stompwijksepaardendagen.nl.