Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Kortebaan Stompwijk 2019 2
Harddraverijvereniging Nooit Gedacht heeft enkele dagen na de annulering vanwege de hitte al een nieuwe datum gevonden. De kortebaan in Stompwijk vindt nu plaats op zondag 21 augustus.

Na twee gemiste edities vanwege corona kon de enige koers afgelopen maandag niet doorgaan. De temperaturen liepen op tot boven de 30 graden waardoor het nationale hitteplan van kracht was. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zette de SNDR in overleg met de Harddraverijvereniging Nooit Gedacht uiteindelijk een streep door het evenement.

Dit tot grote teleurstelling van de organisatie, die direct uitsprak na te denken over een nieuwe datum. Donderdag konden zij al goed nieuws brengen. Omdat er tussen Bemmel (dinsdag 16 augustus) en Heemskerk (donderdag 1 september) ruimte is op de nationale kortebaankalender hoefde er niet lang nagedacht te worden over een nieuwe datum. Vanwege de korte lijntjes met de Gemeente Leidschendam-Voorburg kon de eerder vergeven vergunning eenvoudig worden overgezet naar zondag 21 augustus.

Geen tribune

De editie is vergelijkbaar met die op de traditionele datum. Omdat er geen kermis en andere evenementen zijn, is er echter geen tribune.

In 2011 kon de kortebaan van Stompwijk ook niet doorgaan op de geplande datum vanwege de overvloedige regenval. ‘Nooit Gedacht’ wilde toen zijn koers in september verrijden, maar een paardenvirus op de locatie van de kortebaan zette definitief een streep door de koers.

www.kortebaandraverijen.nl