Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Briefhoofd
Na twee gemiste edities vanwege corona kon de enige kortebaan op gras maandag 18 juli niet doorgaan. De temperaturen liepen op tot boven de 30 graden waardoor het nationale hitteplan van kracht was. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zette de NDR in overleg met de Harddraverijvereniging Nooit Gedacht uiteindelijk een streep door het evenement. Echter het bestuur van Nooit Gedacht liet het hier niet bij zitten en al snel werd er een nieuwe datum gevonden om de kortebaan in Stompwijk alsnog door te laten gaan.

Op zondagmiddag 21 augustus wordt de kortebaan in Stompwijk toch nog verreden. Zoals in het verleden mag de Stompwijkse kortebaan zich verheugen op een warme belangstelling bij trainers, eigenaren en pikeurs. Daarom belooft ook deze verzette kortebaan een waar spektakel te worden.

Geen tribune
De editie is vergelijkbaar met die op de traditionele datum. Omdat er geen kermis en andere evenementen zijn, is er echter geen tribune. Uiteraard is er volop plaats voor het publiek langs beide zijden van de baan. Ook nu kan het klapstoeltje langs de waterkant worden neergezet en blijft de baan van start tot finish goed zichtbaar.

Toegang en parkeren
De toegang tot de kortebaan loopt voor deze editie via het terrein van Stompwijk ’92. De gebruikelijk toegang via de familie Spruyt is afgesloten. Parkeren kan op het parkeerterrein van het sportcomplex. Ook zal er gebruik gemaakt kunnen worden van de parkeerterreinen van aangrenzende bedrijven. Verkeersregelaars worden ingezet om dit in goede banen te leiden. Maar vooropgesteld; kom zoveel als mogelijk op de fiets. Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van het sportcomplex. Ook wordt in de nabijheid een extra fietsenstalling gecreëerd.

Toegang en totalisator
De toegangsprijs bedraagt € 5. Een programma kost € 1. De voorbeschouwing van de gebroeders Hilgersom (kortebaandraverijen.nl) wordt als bijlage bij het programma toegevoegd zodat je, wanneer je een gokje waagt, beslagen ten ijs komt. Je hoeft zondag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Stompwijk. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via Zeturf. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van € 60. Het aanmaken van een account is niet ingewikkeld maar vraagt een paar stappen die je het beste thuis alvast kunt doorlopen. Het aanmaken van een account op de dag zelf is bijna onmogelijk.


Voorzieningen
Rond de baan wordt gezorgd voor een aantal voorzieningen. Zo zullen er sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, is er een “bescheiden feesttentje” en is er een gelegenheid om de inwendige mens te versterken middels de bekende snacks van het Krulletje. Aan beide zijden van de baan is het mogelijk een drankje te scoren. Het zelf meenemen van drank is niet toegestaan.

Tot slot
Het bestuur van Nooit Gedacht hoopt op deze manier toch nog een Stompwijk waardige kortebaan te kunnen organiseren. Ook voor het bestuur is dit nieuw en zullen er wellicht een aantal zaken niet vlekkeloos verlopen, we vragen daar op voorhand al begrip voor.

Met jullie zijn we benieuwd naar deze editie van de Stompwijkse kortebaan.

Het bestuur van Nooit Gedacht.