Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Kortebaan Stompwijk 2018 4
De kortebaan van Stompwijk belooft maandag 22 juli een spektakelstuk te worden. Op een enkele uitzondering na starten alle paarden die het huidige kortebaanseizoen hebben gekleurd. Eliot Charisma en Doc Holiday zijn de uitgesproken favorieten, maar met name Ruud Pools brengt twee deelnemers aan de start die een serieuze bedreiging kunnen vormen. Het kan niet anders dat de enige kortebaan in Nederland over gras uitmondt in een interessante krachtmeting. De aanvang van de koers in om 13.00 uur, de eerste start zal om 13.30 uur plaatsvinden.

Eerste favoriet Eliot Charisma is uitermate succesvol aan het seizoen begonnen. In Sassenheim won hij vanaf de basisafstand onaangevochten de koers. Tijdens zijn tweede start in Hoofddorp was hij opgezadeld met een starthandicap, maar dat leek de pupil van trainer Mark de Jong, steevast gereden door regerend kortebaankampioen Lindsey Pegram, niet te deren. Eliot Charisma declasseerde zijn tegenstanders en pakte zonder ritverlies zijn tweede zege.

Eliot Charisma moet de favorietenrol echter delen met Doc Holiday. De negenjarige ruin heeft inmiddels ook twee zeges op zak. De kampioen van Nederland won de seizoenouverture in Assendelft en was daarna de sterkste in Venhuizen. In Warmond werd hij echter snel uitgeschakeld door de latere winnaar Panic Launcher. De trots van Stal Meiden van Assum was vorig jaar ook al de sterkste in Stompwijk en kan dus uitstekend op gras uit de voeten.

Pijlsnel

De twee favorieten zullen de zege overwinning zeker niet cadeau krijgen. Met name Ruud Pools brengt twee kansrijke deelnemers aan de start. Beaujosh de Mahey toonde zich in Hoofddorp een soepele starter, wat met een startvoordeel van vijf meter een gevaarlijk wapen is. Go Star is echter de blikvanger van de twee paarden van Pools, zelf al vijf keer winnaar in Stompwijk. De ruin start voor het eerst vanaf 295 meter en noteerde tijdens zijn eerste drie starts al verschillende pijlsnelle ritten. Hij bleef echter buiten het prijzengeld, maar doet in Stompwijk serieus mee om de zege.

Het peloton outsiders is groot. Discovery’s Wish, Chaman Rapida, Contador, Barbert, Bizar Zandbergen en Boucher le Blanc; het zijn geen uitgesproken favorieten, maar geen van deze paarden misstaat op de toch al lange erelijst van de kortebaan van Stompwijk.

Deelnemersveld en tips

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt een voorbeschouwing met de kansen van elk paard en uitgebreide tips. Meer informatie over de Stompwijkse Paardendagen is te vinden op www.stompwijksepaardendagen.nl.


Download hieronder de deelnemerslijst:
Programma Kortebaan Stompwijk