Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Het bestuur van Nooit Gedacht heeft met pijn in het hart besloten om ook een streep te zetten door de kortebaandraverij 2021. De belangrijkste reden om de kortebaan alsnog af te gelasten is dat we een kortebaan willen mét publiek. Een kortebaan zonder publiek zou een sfeerloze aangelegenheid worden, dat afbreuk doet aan dat mooie evenement dat we dolgraag in volle glorie willen behouden.

De onzekerheden en de risico’s voor ons als organiserende stichting, maar vooral voor het ongetwijfeld talrijke publiek zijn simpel te groot. Er valt op dit moment niets te zeggen over hoe de stand van zaken is over drie of vier weken. Daarom heeft het bestuur nu de knoop doorgehakt. Al met al buitengewoon teleurstellend.

We hadden nog even de hoop dat het goed zou komen. Maar de huidige corona-regels en met name die van 1,5 meter afstand (die voorlopig nog wel even blijft bestaan) leiden tot zodanige beperkingen, dat het plezier voor bezoekers er ook gauw af zou zijn. De versoepelingen van de laatste weken komen voor Nooit Gedacht en een mooie kortebaan te laat.

Hoe bizar en ingrijpend deze periode voor u en voor ons is, mag blijken uit het feit dat de draverij van Nooit Gedacht in 110 jaar maar vijf keer niet door kon gaan. De oorzaak daarvan was mobilisatie (1914 en 1915) en oorlogsgeweld (1940 en 1941). Ook in 2011 geen koers, omdat het in de zomermaanden bleef regenen en in het najaar een paardenziekte ons dwarszat.

Op basis van de huidige onzekerheid kunnen we als Nooit Gedacht geen veilig evenement organiseren. Het coronavirus heeft in 2020 en 2021 teveel slachtoffers gemaakt om - ook nu nog - deze epidemie te onderschatten.

Het is zeer spijtig, maar het is de realiteit. Maar bij ons bestuur is er geen twijfel over de toekomst: we stropen nu al de mouwen op om er in 2022 een groot feest van te maken. Met een sfeervolle draverij.

Met vriendelijke groeten,

Theo van den Bosch,
voorzitter Nooit Gedacht