Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Finale Stompwijk 2019
Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben maandag de kortebaan van Stompwijk gewonnen. De combinatie versloeg in de 'droomfinale' Doc Holiday en Bo Sprengers, de winnaar van vorig jaar. De verrassende Lordspirit (Krista Timmer) werd derde voor Bizar Zandbergen en Wim van der Mespel.

Vooraf waren alle ogen gericht op de uiteindelijke finalisten, omdat beide paarden dit seizoen al twee kortebanen hadden gewonnen. Bovendien had Eliot Charisma tot Stompwijk nog geen rit verloren. Liefhebbers hoopten dan ook op een finale tussen deze twee kemphanen en deze wens kwam uit.

Eliot Charisma versloeg achtereenvolgens gemakkelijk Hannie Swagerman, Beaujosh de Mahey en Bizar Zandbergen (na de derde omloop bijgeloot) tot de finale. In de tweede omloop kon de ruin van eigenaresse Anja Jonkman even uitblazen op het stalterrein, omdat tegenstander Discovery's Wish geblesseerd moest afhaken. Ook Doc Holiday hoefde niet tot het uiterste om de eindstrijd te bereiken via Rockson Fair, Gently Boko, Bizar Zandbergen en Lordspirit.

Luid gejuich
In het beslissende duel had Eliot Charisma ondanks de vijf meter handicap duidelijk de overhand. Toch maakte de pupil van trainer Mark de Jong het nog behoorlijk spannend. In de tweede rit ging hij op weg naar de winst in galop. Pegram voorkwam echter een anti-climax en hield haar paard in de kamprit in bedwang tot de finish. Onder luid gejuich van het enthousiaste publiek kon de combinatie de laatste meters afleggen.

Lordspirit en Krista Timmer eindigden knap als derde. De combinatie was onder andere verantwoordelijk voor de eliminatie van Barbert, de winnaar van twee jaar geleden in Stompwijk. Bizar Zandbergen werd vierde. De ruin van trainer Rob van Toor toonde veel snelheid, maar was bijzonder grillig. Regelmatig zaten galoppades of moeizame eerste meters hem dwars. Bizar Zandbergen was helaas niet de enige die gedurende de middag in de fout ging. Het zorgde ervoor dat de koers slechts bij vlagen boeide. De spanning in de finale en de unieke sfeer op en rondom de prachtige grasbaan maakten echter alles goed.
Huldiging Stompwijk 2019