Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019

Finale Stompwijk 2018 2
Doc Holiday en Bo Sprengers hebben maandag de kortebaan in Stompwijk gewonnen. De combinatie versloeg in de beslissende derde finalerit Hero Baldwin met pikeur Manon Pools. Debutant Bizar Zandbergen (Danny Brouwer) eindigde verrassend als derde voor titelverdediger Barbert (Finn Verkaik).

Hoewel Doc Holiday eerder dit seizoen al op het gras van Duindigt had gewonnen en als vierde was geƫindigd op Schiermonnikoog was de troef van Natasja en Bo Sprengers voorafgaand aan de koers in Stompwijk geen favoriet. Doc Holiday had Southwind Raptor in de eerste omloop als tegenstander, de winnaar van Hoofddorp en de koploper in het klassement 'paard van het jaar', en die werd meer kansen toegedicht. Het werd een mooie confrontatie tussen de twee die uiteindelijk nipt door Doc Holiday werd gewonnen.

Vol aan de bak

Later op de middag ging het gemakkelijker voor de uiteindelijke winnaar. Gently Boko en Barbert werden zonder problemen verslagen. Pas in de halve finale moest Doc Holiday weer vol aan de bak. De verrassende Bizar Zandbergen snoepte zelfs een rit af van Doc Holiday, maar vergooide zijn kansen met een galoppade in de beslissende kamprit. Ook tegen Hero Baldwin in de finale was de strijd bijzonder spannend en ook nu moest een beslissende derde rit de beslissing brengen. Halverwege nam Doc Holiday beslissend voordeel en kon Sprengers op de sulky alvast voorzichtig haar eerste kortebaanoverwinning vieren voor de volgepakte tribune.


Huldiging Stompwijk 2018 2

Voor de Stompwijkse paarden ging de thuiswedstrijd de mist in. Alle drie de paarden sneuvelden in de eerste omloop. De omzet bij de totalisator kwam in het zonovergoten Stompwijk uit op een nieuw record. Voor het eerst stokte de teller boven de 40.000 euro: 40.998,50 euro.