Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Burney Boshoeve Dario Prof2

De toeschouwers op de volgepakte tribune juichen tijdens de jaarlijkse kortebaandraverij in Stompwijk op maandag 24 juli net iets harder voor Dario Prof en Burney Boshoeve. Deze twee paarden verdedigen de lokale eer tijdens de enige kortebaan op gras. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.


Dario Prof is de opvolger van Howings Kumpel die in 2013 voor zijn Stompwijkse eigenaren zegevierde op de thuisbaan. De Belgische ruin heeft het afgelopen jaar echter nog niet het achterste van zijn tong laten zien. Mislukte starts of galoppades vergooiden vaak zijn kansen. Inmiddels heeft de troef van trainer en pikeur Wim van Buytene een ontheffing van vijf meter. Wellicht dat dit net de doorslag kan geven. In Warmond toonde hij een flinke verbetering en werd sterke vijfde.

Tweede plaats

Burney Boshoeve boekte zijn beste prestatie op zijn thuisbaan. Vorig jaar werd hij samen met Lindsey Pegram knap tweede achter Tamburini met Jan Thijs de Jong. Dit tot tevredenheid van de groep Stompwijkse eigenaren, die de vosruin hebben gestald bij trainer Bryan Vader in Leidschendam.

Ook Wim van der Mespel beschouwt de kortebaan in Stompwijk als een thuiswedstrijd. De voormalig kampioen bij de pikeurs groeide op in Leidschendam. Bijna overal heeft hij gewonnen op de kortebaan, maar lang lukte dit niet in Stompwijk. Tot 2015, toen hij zegevierde met favoriet Donate Groenhof.

Deelnemersveld

Wie er aan de start komen in Stompwijk is bekend op donderdag 20 juli. De NDR verricht die dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site volgt later ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Onder andere uitslagen, uitleg over de sport, het laatste nieuws en video's van voorgaande kortebanen maken deze website compleet als informatiebron over de sport.

De kortebaan in Stompwijk, die deel uitmaakt van het Immaterieel Cultureel Erfgoed, is het hoogtepunt van de traditionele Stompwijkse Paardendagen. De start van dit feest is op vrijdag 21 juli. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.stompwijksepaardendagen.nl.