Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Stompwijk 2016 22

PERSBERICHT


Columbine Lep gaat maandag in Stompwijk op jacht naar haar derde overwinning. De tienjarige merrie won eerder dit seizoen in Vroomshoop en Hoofddorp en start daarom maandag als de favoriet. Om de koers voorspoedig te laten verlopen staat de eerste start op de enige kortebaan over gras definitief vastgesteld om 13.30 uur.

De pupil van trainer Cees Hetteling maakte pas onlangs kennis met de kortebaan, maar is snel uitgegroeid tot een heuse sprinttopper. Na een vierde plaats in Wognum volgde een sterke zege in Vroomshoop, welke vorige week een passend vervolg kreeg in Hoofddorp. Haar pikeur Ruud Pools kent de grasbaan in Stompwijk als geen ander. De achtvoudig kortebaankampioen won tijdens zijn loopbaan al vijf keer het slotstuk van de Stompwijkse Paardendagen.

Met Dutch Buitenzorg en Barbert aan de start is de concurrentie niet mals. Barbert was vorige jaar de absolute alleenheerser op de kortebaan met vijf overwinningen en talloze ereplaatsen. Dit seizoen wist de Amerikaan door een opgelopen starthandicap nog niet te winnen, maar tijdens zijn laatste optreden in Warmond liet hij zien in een blakende vorm te verkeren.

Hoge ogen

Dutch Buitenzorg begon zeer voortvarend aan het seizoen met een overwinning in Assendelft en een tweede plaats in Wognum, maar was tijdens zijn laatste starts verschillende keren foutief. De huidige kampioen van Nederland is in potentie één van de snelste paarden in het circuit, maar is even onstuimig als snel. Wanneer zijn trainer en pikeur Frans van der Blonk zijn dadendrang kan beteugelen, kan Dutch Buitenzorg in Stompwijk hoge ogen gooien.

Tamburini staat met het verdedigen van zijn titel voor een zware opgave. De combinatie met Jan Thijs de Jong op de sulky wist dit seizoen nog niet te overtuigen en treft in Stompwijk tijdens de eerste omloop een tegenstander die hem vorige week in Hoofddorp al wist te verslaan. Wanneer het Tamburini opnieuw lukt om te winnen in Stompwijk, zou dat een flinke verrassing zijn.

Outsiders zijn er genoeg in Stompwijk. Quiz de Ginai won dit seizoen in Wognum, maar was tijdens zijn laatste starts iets minder op dreef. Dario Prof en Grumpy Energy komen in actie voor verschillende Stompwijkse eigenaren en lopen dus een thuiswedstrijd. Beide paarden starten met een startontheffing van vijf meter, net zoals Next Wind en Henley. Zij hebben de potentie om mee te dingen naar de ereplaatsen.