Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
blackpearltransr duindigt 2015
De beste kortebaner van het moment, Blackpearl Trans R, komt maandag naar de kortebaan in Stompwijk (eerste start 13.30 uur). Vanaf 310 meter staat zij voor een bijna onmogelijke taak om elke rit in de achtervolging te gaan op paarden die vijf, tien of zelfs vijftien meter voor hem starten. Deze inhaalraces kunnen de basis vormen van een spectaculair koersverloop. Dat Blackpearl Trans R niet kansloos is vanaf deze afstand bewees ze eerder deze maand. Op de Dag van het Paard won ze de kortebaan op het gras van de Renbaan Duindigt. Hoewel ze hierbij het geluk had van galopperende tegenstanders lukte het haar wel een aantal keer om een schier onmogelijke achterstand over de korte afstand in te halen. De supermerrie die in 2012 en 2013 'Paard van het jaar' werd en dit seizoen naast Duindigt ook de kortebaan in Sassenheim won, kan ongetwijfeld op de steun rekenen van de traditioneel overvolle en gezellige tribune langs de baan.

Thuisbaan

Leidschendammer Wim van der Mespel krijgt in Stompwijk de kans om zijn eerste overwinning te boeken op zijn 'thuisbaan', nog altijd een onvervulde droom van de zo succesvolle pikeur. Hij vervangt de afwezige Ruud Pools op de sulky achter Donate Groenhof, één van de favorieten voor de overwinning op de grasbaan. De merrie won vorig jaar drie kortebanen en zegevierde vorige maand tijdens zijn laatste start in Zwanenburg.

Ook de winnaar van vorig jaar, Adonis Charisma, is erbij. De ruin is zijn vijf meter voorgift kwijt en heeft sindsdien nauwelijks meer aansprekende resultaten op de kortebaan geboekt. Vorige week tankte hij wel vertrouwen met een langebaanoverwinningen op het gras van Joure en Emmeloord. Zijn titel prolongeren zal een loodzwaar karwei worden, temeer omdat de concurrentie in Stompwijk niet mals is. Zo won Prince of Moor vorige week na een zware koers in Egmond aan den Hoef, terwijl Duke Beuckenswyk met een tweede plaats in Warmond en een derde plaats in Hoofddorp liet zien klaar te zijn voor zijn eerste overwinning.

Howings Kumpel, met Stompwijkse eigenaren en de winnaar van 2013, is helaas uitgeloot. Extra Impuls, eveneens met Stompwijkse eigenaren, doet wel mee. De ruin maakt zijn debuut op de kortebaan.

Meer informatie

Meer informatie over de kortebaan in Stompwijk en de sport is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site is het complete deelnemersveld te vinden. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden. Informatie specifiek over het feest in Stompwijk staat op op www.stompwijksepaardendagen.nl. Op deze site verschijnt tevens de laatste voorbeschouwing van Frans en Sjaak Jansen, die ook bij het programmaboekje wordt verspreid. De broers namen de afgelopen dertig jaar de taak op zich om het Stompwijkse publiek optimaal voor te bereiden op de koers, maar leggen na de editie van 2015 hun taken neer.

Deelnemers kortebaan draverij stompwijk 2015