Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Huldiging Stompwijk 2017 2

PERSBERICHT

Barbert en John de Leeuw hebben maandag de kortebaan van Stompwijk gewonnen. De Amerikaanse hengst uit de stal van Hans Bot was de enige deelnemer met een starthandicap van vijf meter, maar zorgde keer op keer voor spektakel door deze achterstand te overbruggen op de fraaie grasbaan. Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg met Frans van der Blonk eindigde als tweede.

De koers in Stompwijk kwam moeizaam op gang. Een langdurige hoosbui zorgde ervoor dat de start een half uur werd verplaatst, waarna in eerste instantie vele galoppades en moeizame starts de vaart uit de koers haalden. Uiteindelijk kwam het helemaal goed voor het razendenthousiaste (en in grote getale aanwezige) publiek. Barbert stal de show door steeds met succes de achtervolging in te zetten en ook de lokale favoriet Burney Boshoeve kreeg het publiek op de banken.

Uiteindelijk haalden Barbert en Dutch Buitenzorg de eindstrijd. Het werden drie waanzinnige ritten waarin de troef van Stal de Groningers uiteindelijk aan het langste eind trok. In de laatste meters, toen hij in de gaten had dat hem de winst niet meer kon ontgaan, vierde kampioenspikeur De Leeuw al de overwinning met het publiek.

Het was de achtste kortebaanoverwinning van Barbert. Vorig jaar won de ruin maar liefst vijf kortebanen, waarna hij werd opgezadeld met een starthandicap. In Warmond liet hij met een knappe derde plaats al zien dat deze meters meer geen belemmering hoeven te zijn. In Stompwijk zorgde hij voor de ultieme bevestiging.

Finale Stompwijk 2017 2

Thuisfavoriet

Favoriet Columbine Lep eindigde uiteindelijk als derde. De troef van Ruud Pools verloor in de halve finale na drie ritten van Dutch Buitenzorg. In de kamprit was hij te sterk voor thuisfavoriet Burney Boshoeve met Lindsey Pegram, die vorig jaar nog als tweede was geƫindigd.

Dat de kortebaan in Stompwijk in de lift zit, blijkt mede uit de omzet bij de totalisator. Deze was bijna 38.000 euro, zo'n 400 euro meer dan vorig jaar. De omstandigheden waren toen, met stralend weer, beduidend beter.