Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
IMG 1549

Adonis Charisma en Caroline Aalbers hebben maandag voor een mooie verrassing gezorgd door de kortebaan in Stomwpijk te winnen. De ruin van eigenaartrainer Hans Zutt klopte in de finale Qualva Nonantais en Ruud Pools. De derde plaats was voor Zenito Hanover (Frans van der Blonk) en Diamond Digger K (Aad Pools).

Het was niet de dag van de favorieten op de fraaie grasbaan in Stompwijk. Zo gingen Yoran Sammer en Capital C al in de eerste omloop ten onder, terwijl ook tweevoudig winnaar van dit seizoen, Andrea Swagerman, direct naar huis kon. De ruin had het ook niet getroffen met de sterke Qualva Nonantais als tegenstander. De Fransman profiteerde in de eerste rit van een te vroege start van Andrea Swagerman en klopte de favoriet lopende in rit twee.

Lokale favoriet
In de tweede omloop versloeg Qualva Nonantais ook de lokale favoriet Howings Kumpel met Wim van Buytene. De ruin met Stompwijkse eigenaren, die vorig jaar op magnifieke wijze Stompwijk op zijn kop had gezet met de overwinning, gaf Qualva Nonantais goed partij, maar ging in de beslissende derde rit pechvol te vroeg van start.

Adonis Charisma doorliep de koers voorspoedig, zonder daarbij tot het uiterste te hoeven gaan. Na overwinningen op Ziyi (vorig jaar nog vierde in Stompwijk), Zam Avon, Viva's Limburgia (de winnaar in 2008) en Zenito Hanover volgde Qualva Nonantais in de finale. De Franse ruin had het beste gehad na vele zware ritten en kon in de eerste rit niet aan de kar komen bij Adonis Charisma. In rit twee lukte dit wel, maar dit moest hij vervolgens bekopen met een galoppade. Adonis Charisma kon hierdoor een vervroegde ereronde rijden voor de, ondanks het matige weer, stampvolle tribune.

Omzet
De omzet bij de totalisator was met ruim 35.000 euro behoorlijk te noemen. Het was bijna 2.000 euro meer dan vorig jaar, terwijl toen het weer beduidend beter was. Een record was het niet. Bij de jubileumeditie in 2009, toen tevens het Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd, stopte de teller net voor de 40.000 euro.