Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
poldercross

Zaterdag 20 juli 2024, 19.00 uur


Na het succes van de eerdere versies van de poldercross 2.0, kan een vervolg eigenlijk niet uitblijven. De 5e editie zal in 2024 gaan plaatsvinden op zaterdag 20 juli. Wederom in nauwe samenwerking met de IJsclub Stompijk zal de zaterdag avond van dit evenement gevuld worden met de poldercross.


000 125

 

De opzet komt overeen met afgelopen jaar. De poldercross is een prestatieloop. Ga op een zo origineel mogelijke manier het traject af door, over en op het evenemententerrein van de Stompwijkse kermes. Ook dit jaar hebben de parcours bouwers weer hun best gedaan om een uitdagende route uit te stippelen. Dit jaar zijn is er weer een mooie route uitgezet. Lengte is ongeveer 2 km. En voorzien van ongeveer 20 hindernissen. Variërend van een mooi aantal slootoversteken, de nieuwe dijk oversteek aan de meer en geerweg en natuurlijk het touw slingeren. Dit jaar zullen we met een verrassend onderdeel gaan afsluiten. Meer hierover binnenkort.

Zoals gezegd vindt het evenement plaats na afloop van de Landleven Fair, op zaterdag avond 20 juli. Inschrijven vanaf 18 uur op het evenemententerrein van de kermis (naast de start van de poldercross).

U kunt zich vooraf inschrijven voor de deelname aan de poldercross 2.0.

Via dit formulier kunt u de inschrijving starten. Inschrijfformulier Poldercross


000 233

 

Vanaf 19 uur zal er wederom in diverse groepen gestart worden. 

De groepsverdeling is als volgt:

19.00 groep 1 ouder en kind (8 tot 10 jaar) inschrijfgeld € 5

19.15 groep 2 kinderen (tot 15 jaar) inschrijfgeld € 2

19.30 groep 3 iedereen vanaf 15 tot 100 jaar inschrijfgeld € 5

Deze bijdrage is niet alleen voor het bekostigen van het evenement, maar heeft ook tot doel om het organiseren van jeugdactiviteiten van de ijsclubleden mogelijk te blijven maken.

Rond 9 uur zal de afsluiting van het evenement zijn.

En lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan dit evenement, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar vrijwilligers. Wil je meehelpen, stuur een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen jullie allen te zien op dit mooie evenement.

Voor de meest originele verklede groep / deelnemer zal er een leuke prijs beschikbaar gesteld worden.
000 202

Namens Harddraverij Nooit gedacht en de IJsclub Stompwijk,
Project Poldercross: Peter Hilgersom, Wim de Groot, Leo de Haas, Frans Oliehoek, Theo Koot, Adko de Roode en Stef Verburg.

 

Zwemmersjeuk

Zoals u zich wellicht nog zult herinneren is de poldercross (1.0) enkele jaren terug niet doorgegaan vanwege het voorkomen van zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk is een huidirritatie (bultjes) die wordt veroorzaakt door larven uit de poelslak. Bij langdurig contact met het water waarin deze larven voorkomen, kan jeuk en irritatie ontstaan. De larven en poelslakken komen het meest voor tussen waterplanten en in sloten met weinig stromend water.

Wij gaan er met de opzet van de huidige poldercross vanuit dat de zwemmersjeuk aanwezig is in de kleinere poldersloten. Dat is dan ook de reden dat we het als organisatie niet verantwoord vinden om de poldercross zoals u gewend was, te organiseren.

Er is nu gekozen voor een opzet waarbij de sloten met de grootste kans op zwemmersjeuk worden overbrugd met obstakels en hindernissen. U kunt dus droog de sloten oversteken. Sloten die schoon zijn zullen nog voldoende natte obstakels bieden. De details gaan we nog niet verklappen.

Wat kunt u doen?
Vooropgesteld. U wordt niet ziek van zwemmersjeuk. De larven veroorzaken irritatie aan de huid en er kunnen bultjes ontstaan. Dit is, als u hiervoor gevoelig bent, niet fijn. Maar de jeuk zal na een dag vanzelf weer verdwijnen.
U kunt zich ook voorbereiden, zodat de kans op de jeuk verminderd. Bv het vooraf insmeren met zonnebrand verkleint de irritatie. Daarnaast is het belangrijk dat u zich direct na het afleggen van de route afspoelt. De kans op de jeuk neemt toe naarmate het contact met de huid langer duurt. Vanuit de organisatie zullen we zorgen dat er gelegenheid is om u af te spoelen / te douchen op het terrein.

Meer informatie kunt u vinden op:

www.sportzorg.nl/Zwemmersjeuk.pdfgiweather joomla module